Passa al contingut principal

JOHANNES BRAHMS

Johannes Brahms
La seva música ha demostrat per ella mateixa no només ser conmovedora, sinó també molt influent en el posterior desenvolupament de la música. Home de vegades difícil va compondre obres mestres en tots els gèneres.
El seu pare, Johann Jakob, tocava diversos instruments, especialment el contrabaix i la trompa, en petites orquestres que animaven la vida provinciana amb concerts en cerveseries i a l'aire lliure.
La seva mare, Johanna Nissen, era costurera.
La familia tenía tres fills: Elisabeth, Johannes i Friedrich.
Va nèixer el 7 de maig de 1833.
Va morir el 3 d’abril de 1897 en Viena, Australia amb 63 anys, per que va tenir Hepatocarcinoma.
El seu periode musical es el romanticisme.


OBRES IMPORTANTS:
Concierto para violín en re mayor Op. 77. 1878
 Un réquiem alemán para solistas, coro y orquesta Op. 45. 1868
 Sinfonía n.º 1 en do menor, Op. 68. 1862
Concierto para piano n.º 1 en re menor, Op. 15. 1858.

Doble concierto en la menor para violín, chelo y orquesta, Op. 102 (1887). 



Aída Serra i Álvaro Vázquez

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ENRIQUE GRANADOS

         Enrique Granados              -Nombre: Pantaleón Enrique Joaquín Granados Campiña. - Fecha nacimiento :27 julio 1867(Lleida). -Fecha de muerte: 24 març 1916 (48 anys)Canal de la Mànega, Rusia. -Causa de muerte : Ahogamiento. -Formación :Conservatori Superior de Música del Liceu. -Ocupación: Compositor, pianista y músico. -Género : Ópera. Lucia Marí i Nayma Montes

CLAUDE DEBUSSY

CLAUDE DEBUSSY -Naixament: 22 d’agost de 1862, a Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, Île-de-France, Francia.  - Falleciment: el 25 de març de 1918, amb 55 anys. - Época: compositor del segle XX. Impressionisme - Vida:  Debussy va ingresar l’any 1873 al conservatori de París. En l’estiu de 1880, va treballar de pianista de càmera y profesor de piano dels fills d’una rica dama rusa, Nadesda von Meck, protectora de Chaikovski i fanàtica de la seva música, en els seus viatges a través de la França meridional, Itàlia i Suiza. Debussy es va veure renovat els estius següents, possiblement fins l’any 1884, va visitar Moscú, on va poder restablir cert contacte amb la música del “Grup dels Cinc”. - Al Conservatori havia adquirit fama de músic revolucionari, els tres anys passats a Vila Médicis van resultar molt durs per al jove Debussy, que no sentia inclinació alguna pel classicisme romà i amb gran amargor trobava a faltar París i la seva vida intel·lectual, inquieta i moderna.

JOHN WILLIAMS

John Williams Nacionalidad: Estadounidense. Fecha de nacimiento: 8/2/1932, no ha muerto. Países en los que vivió: en los Ángeles y actualmente vive con su esposa en Boston. Estilos musicales: Neo romanticismo. Bandas Sonoras de películas muy importantes del cine. Ejemplo musical: Ismael Muñoz i Andrés Mahiouz